Cercetare

Code-Based Cryptography

Unul dintre proiectele de cercetare castigate de colegii nostrii s-a finalizat in August 2022. Este vorba de un proiect in criptografie post-cuantica (http://codebasedcrypto.uav.ro/...) ce a urmarit sa analizeze securitatea fizica si teoretica a schemelor de criptare bazate pe coduri corectoare de erori, solutii ce sunt propuse spre standardizare. Activitatile de cercetare au implicat oameni de stiinte din Romania (UAV, Univ. Alexandru Ioan Cuza Iasi) si Franta (Univ. din Saint-Etienne, Univ. din Grenoble). Membrii echipelor ce au lucrat impreuna pe acest subiect au avut rezultate de natura practica (doua atacuri hibride) si teoretica (un formalism ce permite redefinerea algoritmilor de tip Information Set Decoding si o analiza a codurilor monomiale auto-duale). Rezultatele au fost publicate si prezentate in cadrul unor conferinte de prestigiu (Eurocrypt, ISIT, ITW, IMACC, CBCrypto) precum si in jurnale stiintifice de renume (IEEE TIFS, Networks).

For the Second Year on the World’s Top 2% Scientists List

Tuesday, 1 November 2022

It is for the second year in a row that dr. Valeriu Beiu, a senior member of our faculty, was included in the list of the top 2% most widely cited scholars worldwide for his entire career (based on bibliometric information from Scopus). The process is curated by a team from Stanford University lead by dr. John P.A. Ioannidis. The latest version was published on October 2022 (available at Mendeley Data) and includes over 195,000 researchers (out of almost 10 million scientists working on 22 scientific fields divided into 176 subfields) ranked excluding self-citations and considering the authorships’ positions (covering 1960-2020).

Pentru al doilea an în 2% cei mai citaţi oameni de ştiinţă din lume

Marți, 1 noiembrie 2022

Este pentru al doilea an consecutiv în care dr. Valeriu Beiu, unul dintre profesorii facultăţii noastre, a fost inclus în topul celor mai citaţi 2% oameni de ştiinţă din lume pentru întreaga carieră (pe baza datelor bibliometrice din Scopus). Procesul este coordonat de o echipa de la Universitatea Stanford condusă de dr. John P.A. Ioannidis. Ultima actualizare a fost publicată în octombrie 2022 (fiind accesibilă la Mendeley Data) şi include puțin peste 195.000 de cercetători (din aproape 10 milioane de oameni de ştiinţă care lucrează în 22 de domenii ştiinţifice defalcate în 176 de subdomenii), clasamentul excluzând autocitările dar ţinând seama de ordinea autorilor (pentru anii 1960-2020).



Centrul de cercetare: Modele matematice şi sisteme informatice

    Revista facultății :

    Titlu: Theory and Applications of Mathematics & Computer Science (TAMCS)