Evenimente 2018

StudMath-IT

În data de 15-16 noiembrie 2018, Facultatea de Științe Exacte a organizat a doua ediție a Conferinței științifice a studenților StudMath-IT. Pe lângă studenți ai Universității Aurel Vlaicu, la conferință au participat studenți, masteranzi și doctoranzi din Republica Moldova, Szeged, Bekecscaba, Cluj-Napoca și Oradea. Cele mai bune lucrări au fost premiate în cadru festiv la Hotel Akademos, ele urmând să fie publicate într-un volum dedicat acestui eveniment.


Concursul Internațional de Șah „Arad Open” 2018

Facultatea de Stiințe Exacte a reprezentat UAV la deschiderea turneului de șah Arad Open pentru copii. Doamna Decan, Mariana Nagy a făcut mutarea de deschidere.


Parada absolvenților

În după-amiaza zilei de 15 iunie 2018, dascălii și absolvenții Facultății de Științe Exacte, în frunte cu d-na Decan prof. univ. dr. Mariana Nagy, au participat la Parada absolvenților – promoția Centenar. A fost prima ediție a unui astfel de eveniment. Parada s-a desfășurat în centrul Aradului, în fața Palatului administrativ, în acompaniamentul fanfarei militare.


Curs festiv

Absolvenții celor trei programe de studii de licență și două de masterat, au spus prezent la ultima strigare a catalogului. În prezența Doamnei Rector, prof. univ. dr. Ramona Lile, a conducerii universității, a invitaților din mediul economic și a părinților, absolvenții au audiat cursul festiv susținut de prof. univ. dr. Octavian Cira și și-au luat rămas bun de la alma mater. Vorbitorii au subliniat că profesorii îi așteaptă oricând cu un sfat, o vorbă bună sau o colaborare.

La revedere Promoția 2018! Ne revedem în 2028!


ISREIE 2018

In zilele de 17-19 mai 2018, cadrele didactice ale Facultății de Științe Exacte au participat la Simpozionul Internațional ISREIE organizat de UAV, la secțiunea de matematică și secțiunea de informatică, unde au prezentat alături de invitați din țară și din străinătate rezultate ale muncii lor de cercetare.


Erasmus +

GDPR – tematica principală a cursurilor susținute la Universitatea din Cagliari

În ultima săptămână a lunii martie, prof. univ dr. Mariana Nagy și prof. univ. dr. Dominic Bucerzan au fost la Universitate din Cagliari, în cadrul programului de mobilități de predare Erasmus +. Pe lângă prelegerile adresate studenților, legat de securitatea informației și auditul sistemelor informaționale, universitatea gazdă a organizat un workshop pe aceeași tematică. Participanții - cadre didactice, cercetători, doctoranzi și masteranzi, au dezbătut probleme de actualitate ridicate de intrarea în vigoare a Directivei europene privind protecția datelor personale.

Relațiile de colaborare între cele două universități au fost întărite, s-au propus acțiuni comune și colaborări științifice. La propunerea prof. univ. dr. Giorgio Giacinto și conf. univ. dr. Vlad Popescu, Departamentele de cercetare ale Universității din Cagliari oferă locuri de practică pentru studenți și masteranzi de la UAV.


IT Arad

IT Arad: Meet-up la Facultatea de Științe Exacte

În Arad activează de puțină vreme “IT Arad”, un grup al profesioniștilor în informatică. Scopul grupului este coagularea IT-ului arădean și desfășurarea unor activități comune de dezvoltare profesională, partajare de cunoștințe, discuții pe teme dedicate, etc. Printre membrii grupului se regăsesc specialiști din diverse domenii ale IT-ului, foști și actuali studenți ai UAV, cadre didactice, toți legați fizic și sufletește de Arad.

La inițiativa unor foști studenți, în colaborare cu Facultatea de Științe Exacte, grupul a organizat la UAV o activitate de tip “meet-up”, cu tema Virtualizare și containerizare. La activitatea din 14 martie 2018, au participat peste 50 de informaticieni din Arad și alte localități.

Având în vedere succesul evenimentului, se preconizează organizarea periodică a unor întâlniri tematice în cadrul aceluiași grup, în colaborare cu Facultatea de Științe Exacte.


Edu job

Prezentare Takata, în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată de UAV

Bursa locurilor de muncă din martie 2018 a inclus și o prezentare a companiei Takata SRL. Alături de studenții altor programe de studiu, la prezentare au participat studenți și cadre didactice ale Facultății de Științe Exacte.

În urma evenimentului, studenții au fost invitați să viziteze compania și să afle oportunitățile de angajare sau de practică.