2019 Events

International Students' Conference StudMath-IT 2019

Conferința internațională a studenților "StudMath-IT" a fost înfiinţată la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad în anul 2017 de către Facultatea de Ştiinţe Exacte, la iniţiativa d-nei decan Mariana Nagy.

Ediţia curenta este online la adresa: https://studmathit.uav.ro/

Hack4Arad

Hack4Arad este primul hackathon organizat la Arad, cu scopul de a rezolva probleme pentru Arad. Evenimentul va avea loc la Universitatea “Aurel Vlaicu” și se va desfășura non-stop, timp de două zile și o noapte sub forma unei sesiuni de coding maraton. Astfel, în 16-17 noiembrie 2019 dorim să reunim niște echipe fantastice, compuse din oameni creativi – analiști, programatori, web designeri și orice ajutor al lor și să obținem aplicații utile prin care să creștem maturitatea digitală a orașului. Mai multe informații

Noaptea cercetătorilor europeni

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

În 27 septembrie 2019, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, care s-a desfășurat la Atrium Mall Arad, Facultatea de Științe Exacte a promovat știința, cercetarea și inovarea publicului larg, prin activitățile: „Aplicaţii informatice pentru tehnologii necesare nevăzătorilor”, „Nanoarhitecturi de inspirație biologică pentru circuite integrate” – coordonate de lect. Drăgoi Vlad, Lect. Cowell Simon și prof. univ. dr. Nagy Mariana.


Parada absolvenților

În după-amiaza zilei de joi, 20 iunie, în Parcul Eminescu s-a desfășurat parada studenților Universității ”Aurel Vlaicu”. Studenții și cadrele didactice a Facultății de Științe Exacte au defilat alături de studenții și cadre didactice ale celorlalte opt facultăți a universității de stat arădene, însoțiți de către Senatul UAV și de autoritățile locale. După discursurile tradiționale, evenimentul s-a încheiat în ritmuri de fanfară și cu o retragere cu torțe a soldaților Batalionului 191 Infanterie ”Radu Golescu” din Cetatea Aradului.


Curs festiv – promoția 2019

In 9 mai a avut loc Cursul festiv, ceremonie festivă dedicată studenților absolvenți ai Facultății de Științe Exacte – promoția 2019. Moment emoționant, la care au participat absolvenții celor trei programe de licență și absolvenții celor două programe de masterat alături de reprezentanți ai conducerii Universității, cadrele didactice ale facultății dar și o mulțime de invitați.


ISREIE


Concursul Caius Iacob

În zilele de 10 și 11 mai 2019, Facultatea de Științe Exacte a organizat a XI-a ediție a Concursul internațional de matematică și informatică “Caius Iacob”.

Evenimentul de premiere s-a desfășurat în data de 21 mai, în prezența d-nei rector prof. univ. dr. Ramona Lile, a profesorilor invitați de la Universitatea Kodolányi János din Ungaria și a cadrelor didactice organizatoare, când au fost premiați cei mai buni dintre cei aproape 240 de elevi participanti. Premiile s-au acordat cu ajutorul firmelor BB Computer si Ranking Coach, precum si cu sprijinul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad.Studenți ai FSE la Sibiu

Facultatea de Științe Exacte a reprezentat Universitatea „Aurel Vlaicu" la Sibiu, la conferința internațională a studenților. Alături de participanți din Italia, Rusia, Ucraina, Serbia, Germania și Romània, studenții de la „Exacte" au prezentat lucrări valoroase recompensate cu diplome. Felicitări echipei coordonate de lector dr. Crina Bejan: Claudia Cauca, Roland Meszaroș, Victoria Sărăteanu, Paula Ioana Barna, Andrei Torok, Maria-Alexandra Bogdan, Gros Bogdan-George, Lestyan Emanuel Andrei, Puț Ionel Alexandru, Groza Estera și Rebeca Pui.Concursul de matematică Ioan Aron

UAV sprijina performanta in matematica

UAV a fost partener la Concursul de matematică Ioan Aron, ediția a III-a, organizat de Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal, Colegiul Național Vasile Goldiș și Inspectoratul Școlar Județean Arad în perioada 12-13 aprilie 2019. Concursul se adresează elevilor din clasele III-VIII și are un caracter regional prin participarea județelor Arad, Timiș, Caraș, Hunedoara și Bihor.

Cu ocazia deschiderii festive, în Sala de conferințe a UAV au fost premiți câștigătorii fazei județene a concursului. A doua zi a avut loc concursul propriu-zis în sălile de clasă a școlii organizatoare, urmat de festivitatea de premiere în Sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad.

Subiectele au fost pregătite de profesori din cele 5 județe participante. Corectitudinea și ținuta academică a concursului au fost girate de Facultatea de Științe Exacte din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad. Punctajele mari obținute pentru lucrările scrise demonstrează nivelul ridicat al cunoștințelor elevilor, munca depusă de elevi și profesorii care i-au pregătit alături de sprijinul primit din partea părinților.BlochainIntroducere in Teoria cuantică

Ciclu de conferințe: introducere în teoria cuantică

În data de 6 februarie 2019, la Facultatea de Științe Exacte a început ciclul de conferințe: Inițiere în Teoria cuantică. Conferințele sunt susținute de prof.dr.habil. Adrian Palcu și se adresează tuturor cadrelor didactice interesate de subiect. La prima prezentare, au participat 15 cadre didactice din cadrul Departamentului de Matematică-Informatică, a Departamentului de Științe Inginerești precum si un visiting professor din Taiwan.