Evenimente 2023

Concursul International de matematică și informatică „Caius Iacob” ediția a XIII-a, organizat de Facultatea de Științe Exacte cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Arad, s-a desfăsurat în perioada 8-10 mai și a adunat sub cupola UAV, peste 300 de elevi pasionați de matematică și informatică. In acest an concursul a beneficiat și de sprijinul Consiliului Județean prin Centrul Cultural Județean Arad.

Festivitatea de premiere a avut loc în prezența rectorului UAV, Ramona Lile, a inspectorului școlar județean adjunct, Daniel Tocoianu, a inspectorului de specialitate, Alexandru Popa și a multor cadre didactice. Au fost acordate 136 de premii și mențiuni pentru probele: raționament matematic, tehnică matematică, programare și tehnologia informației (20 de premii I, 22 de premii II, 30 de premii III și 64 de mențiuni).

Oportunitățile unei cariere în IT

O nouă rundă de întâlniri între angajatori și studenții de la Științe Exacte s-a derulat în cadrul proiectului „Oportunitățile unei cariere în IT pentru tinerii arădeni”

Reprezentanții BAUMM Engineering, Isidor’s Software Solutions, Code School Clubs, MindHub Arad, BCR, msg systems Romania, rankingCoach, FinProm, Huf Romania, Intesa Sanpaolo Bank și-au prezentat companiile și ofertele de muncă pentru absolvenți, au discutat cu cadrele didactice despre stagiile de practică ale studenților, programe de intership și viitoare proiecte de colaborare

Opțiune de carieră – Data Scientist

Studenții Facultății de Științe Exacte au avut ocazia să afle de la reprezentanții Intesa Sanpaolo Bank despre motivele pentru care Data Scientist este o extraordinară opțiune de carieră, despre ce face un Data Scientist în bancă și care sunt câteva dintre modelele matematice utilizate în bancă.

O zi „altfel”

Pentru o zi, Școala Altfel a însemnat pentru unii elevi de la Liceul Național de Informatică și de la Colegiul Național „Moise Nicoară” o vizită la UAV și participarea la un curs de criptografie susținut de Conf. univ. dr. Vlad Drăgoi, cadru didactic al Facultății de Științe Exacte.


Curs de antreprenoriat

În semestrul al II-lea din anul universitar 2022-2023, în cadrul Proiectului "Învață să fii antreprenor pentru viitor!" (POCU/379/6/21/ OS. 6.7, 6.9, 6.10, Cod SMIS 125150), peste 80 de studenți ai Facultății de Științe Exacte beneficiază de sprijin în dezvoltarea spiritului antreprenorial și de îndrumare în elaborarea unui plan de afaceri.